Setkání se studenty FF UK – březen 2011

            Naše škola se přihlásila do projektu „STOPY TOTALITY“. Abychom měli vůbec představu o tom, co znamená pojem komunistická totalita, nás přišli navštívit dva vysokoškoláci, kteří studují historii.

V první části setkání nám vyprávěli o komunismu, o tom, co se v období komunistické diktatury dělo a jak lidé v tomto období trpěli a byli pronásledováni. V druhé části setkání nám pouštěli prezentaci o obecné a orální historii, ve které bylo spoustu užitečných rad, jak např. vybrat dobrého pamětníka, jak s ním udělat rozhovor, jaké otázky klást či neklást nebo také jaké materiály jsou vhodné k použití. Na závěr nám vysvětlili, jak vést svůj projektový deník a dali kolovat knihu a časopis. Každý z nás si z toho něco přečetl. Bylo to velmi zajímavé. Hlavně časopis, kde byl rozhovor s pamětníkem. Byla to pro nás taková malá inspirace a rozhodli jsme se, že bychom také takový rozhovor mohli udělat. Ale záleží na tom, zda nějakého pamětníka seženeme. Všichni samozřejmě doufáme, že ANO.

Toto setkání se nám velice líbilo. Jsme rádi, že jsme se s vysokoškoláky mohli sejít a zeptat se jich na jakékoliv otázky. J

Autor: ZŠ a ZUŠ Husova, Ústí nad Labem

Skupina žáků třídy 8.A - Základní školy a Základní umělecké školy Husova 349/19 Ústí nad Labem http://zsazus-husova.cz
Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.