ZŠ Velká Bíteš

Naše škola se nachází na kraji města, kousek od lesů. Dělí se na starou a novou budovu. Na staré budově jsou třídy od prvního do pátého ročníku. Také se zde stravujeme ve školní jídelně. Dětem slouží  tělocvična a malé hřiště.

Na nové budově jsou třídy od šestého do devátého ročníku. Zde je také možnost sportovního vyžití v tělocvičně nebo na hřišti s atletickým oválem. Na druhém stupni jsou odborné učebny pro výuku přírodopisu, zeměpisu, jazyků, chemie a fyziky. Máme také dobře vybavenou počítačovou učebnu, cvičnou kuchyni, kde se žáci sedmých tříd seznamují s vařením. Nechybí nám ani učebna výtvarné a hudební výchovy.

Ve škole nás vyučuje  36 učitelů. Naši školu navštěvuje 558 žáků, z čehož je 297 chlapců a 261 dívek. Jsou  rozděleni do 12 tříd na staré budově (prvním stupni) a 12 tříd na nové budově (druhém stupni).

Od osmého ročníku navštěvujeme povinně  volitelné předměty, patří k nim ruština, francouzština, informatika, společensko-vědní seminář a seminář z přírodopisu.

Volný čas můžeme trávit v kroužcích.  Keramiku a užité výtvarné činnosti, historický kroužek, sportovní hry a klub šikovných dětí navštěvuje mnoho žáků.

Každý rok naše škola pořádá zájezdy nejen po  České republice, ale  můžeme se podívat i do zahraničí. Pro letošní rok jsou  naplánovány zájezdy do Rakouska a Slovinska a Chorvatska. Často jezdíme na  Slovensko,  kde máme v Senci partnerskou školu.  Pravidelně jezdíme do hlavního města Rakouska – Vídně. V devátém ročníku je pro nás organizován zájezd do Terezína nebo Osvětimi, abychom vlastníma očima viděli to, co se učíme o holocaustu.

 

Tomáš Hamřík

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.