Gymnázium Vlašim-vstup do projektu a seminář pro řešitele ve Vlašimi

Vyzvání k účasti do projektu Stopy totality přišlo do naší školy stejně jako řada dalších jiných  soutěží a projektů. Vyzývací list se mi dostal do rukou o hodině českého jazyka, kde nám ho nabídla naše vyučující Mgr. Světlana Dušková. Projekt mě zaujal hlavně svou formou. Po skončení výuky jsem svůj zájem o projekt sdělil naší vyučující. Paní Mgr. Dušková se s nadšením chopila zařizování veškerých formalit k účasti do projektu. Můj úkol byl zjistit si bližší informace a trochu se s ním ,,sblížit“. To bylo to nejmenší, protože druhým úkolem bylo najít spolupracovníka, který by mi pomohl v mém ,,bádání“. Jenže nikdo neměl zájem, ale já se rozhodl v projektu pokračovat sám.

 

Dne 30.ledna a 2. února k  nám do Vlašimi přijeli lektoři z projektu Stopy totality. Smyslem jejich  návštěvy bylo nám studentům představit projekt Stopy totality, sdělit nám něco z historie Československa v době totality a říct nám své zkušenosti s orální historií. Hlavní část přednášky se týkala rozhovorů s pamětníky, na které nás lektoři připravili a vybavili užitečnými radami.

Semináře se zúčastnila celá jedna třída šestého ročníku a studenti z dějepisného semináře, pro které měl tento seminář určitě velký přínos.

Patrik Truhlář

Gymnázium Vlašim


 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.