Úvodní školení

Ve středu 20.dubna 2011   se  žáci osmých tříd, kteří se přihlásili do kroužku zabývajícího se historií,  zúčastnili  přednášky o totalitě.
     Vedly ji  tři studentky orální historie. Na počátku našeho školení jsme  třídu upravili  tak, abychom si mohli sednout do kroužku a lépe se mohli zapojit do diskuse. Každý  z nás se měl  představit a něco málo o sobě říct. Poté jsme utvořili tři menší  skupinky, ve kterých jsme společně naslouchali, zapisovali vědomosti a  hledali odpovědi na otázky, které nás napadaly.
     Naučili jsme se,  jak zacházet s videokamerou, audio nahrávačem, jak vést  rozhovory s různými lidmi, kteří si pamatují dobu, v níž u nás panoval totalitní režim. Slečny školitelky nám vysvětlily,  na co  a jak se  máme ptát, jak  máme natáčet a co je potom s takto získaným materiálem potřeba udělat. Na webových stránkách jsme sledovali některé již natočené videozáznamy. Poučili jsme se v prezentacích o totalitě a komunismu.
     Přednáška byla zajímavá, dozvěděli a naučili jsme se spoustu nových věcí. Myslím, že nikdo z nás nelitoval, že se přednášky zúčastnil.

  Gabriela Hotárková

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.