G Uničov – zpět k začátku

Po třídě koluje papír s volitelnými semináři na příští rok. Projekt, jemuž se bude věnovat dějepisný seminář je již znám. Nyní ještě potřebuje najít své tvůrce. Ve 2.A se zápíše 5 lidí, v Sextě 2 lidé. Byl nám navíc přidělen jiný velitel, než loňskému ročníku.

Někdy ve středu, začátkem dubna, u nás proběhlo úvodní školení. Přijeli k nám přednášející z Prahy. Nejprve vypravovali o projektu, o jeho internetových stránkách a dávali nám všeobecné rady. Pak si vyzkoušeli, jestli zvládneme vést rozhovor s pamětníkem. Nakonec nám podávali obecné informace o komunismu.

Rukou nám prošla složka s loňským projektem ,,Zmizelí sousedé“. Obdivuhodné, jak to někdo mohl zpracovat a ještě obdivuhodnější bude až zpracujeme něco podobného. Už se vlastně i začínám těšit na naše pátrání. Třeba něco opravdu zjistíme, něco zajímavého.

Každý z nás si nejspíše uvědomil (či alespoň já), že nás čeká dosti práce. Navíc tuto práci musíme stihnout do prázdnin. Myslím, že to nebude problém. Ovšem teprve jsem začali a co bude dál, to ukáže teprve čas a My.

David Hýbl

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.