Poděkování

V pátrání po stopách totality jsme nebyli osamoceni. Postupně jsme nacházeli nové pomocníky, kteří nám poskytli informace či fotografie a jiný dobový materiál.

Na prvním místě bychom chtěli poděkovat panu PhDr. Martinu Štindlovi, PhD. Jako pracovník bítešského archivu nám vždy vyšel ochotně vstříc. Mohli jsme nahlédnout do novin, které na Bítešsku vycházely v padesátých letech minulého století. Seznámili jsme se s knihami, které se dobou totality  zabývají. Ale pan Štindl nám také poskytl mnoho cenných rad, díky nimž byla naše cesta snazší.

Ve výčtu těch, kterým chceme poděkovat, samozřejmě nemůžeme zapomenout na všechny pamětníky, s kterými jsme hovořili. Vždy nás velmi ochotně přijali,  většinou ve svých domácnostech. Nikdy nechybělo nejen vlídné slovo, ale také pohoštění a šálek lahodného čaje. K našim narátorům jsme se vždy rádi vraceli a na každou návštěvu jsme se těšili.

Děkujeme také rodinným příslušníkům  a všem, kteří nás směrovali k pamětníkům, jimž jsme naslouchali.

Nezapomínáme ani na pana starostu Rudy,  ing. K. Dvořáka. Ve své náročné funkci si na nás udělal čas a velmi ochotně nám pomáhal.

Možná jsme na někoho zapomněli, což je nám upřímně líto.

Myslím, že všichni budeme dlouho vzpomínat na krásná setkání s lidmi, s nimiž bychom se bez historického pátrání těžko seznámili.

 

Iveta Smutná, Gabriela Hotárková

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.